در جریان بازدید سیدحسین طباطبائی از انستیتو نسخ خطی ماتناداران ایروان، فرصتها و زمینههای گسترش همکاریهای متقابل بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سیدحسین طباطبائی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان با واهان دِر غوندیان، رییس و ایرانشناسان انستیتو نسخ خطی ماتناداران ایروان دیدار و در خصوص فرصتها و زمینههای گسترش همکاریهای متقابل گفتوگو کرد.
طباطبائی در سخنانی، انستیتو ماتناداران را یکی از اضلاع مهم مربع ایرانشناسی در ارمنستان خواند و افزود: منظومه ایرانشناسی در ارمنستان که مرکب از انستیتو شرقشناسی آکادمی ملی علوم، کرسی ایرانشناسی دانشگاه دولتی ایروان، انستیتو شرقشناسی دانشگاه روسی - ارمنی و انستیتو نسخ خطی ماتناداران ارمنستان است، با هماهنگی و هم افزائی با یکدیگر قادر خواهند بود بر اثربخشی فعالیتهای پژوهشی خود بیافزاید و یکی از اهداف رایزنی فرهنگی در دوره جدید فعالیت خود، هماهنگ سازی اضلاع چهارگانه این منظومه است که امیدواریم با همکاری و همیاری شما به این مهم نائل شویم.
رایزن فرهنگی کشورمان در ادامه به اجمال برنامههای خود برای گسترش مطالعات ایرانشناسی در ارمنستان را بیان کرد و آسیب شناسی مدوّن و منقّح این امر را اولین گام در راستای توسعه و تقویت این حوزه مهم مطالعاتی در این کشور دانست.
وی محققین انستیتو ماتناداران را به شرکت در نشست مشترک آسیب شناسی و بررسی وضعیت ایرانشناسی در ارمنستان که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد، دعوت کرد.
طباطبائی اعطای جایزه هراچیا آچاریان به ایرانشناس برگزیده ارمنی که امسال برای اولین انجام خواهد پذیرفت، تدوین تاریخ شفاهی ایرانشناسان ارمنی، گسترش سازمانمند ارتباطات جامعه ایرانشناس ارمنی با نهادهای مربوطه در ایران، تأمین منابع و محتوا برای پژوهشگران حوزههای مختلف ایرانشناسی در ارمنستان، حمایت از پایاننامههای دانشجویان در موضوعات مختلف ایرانشناسی و اعطای بورسیههای تحصیلی و فرصتهای مطالعاتی برای دانشجویان و محققان واجد شرایط را از جمله برنامههای رایزنی فرهنگی کشورمان در راستای تقویت مطالعات ایرانشناسی در ارمنستان دانست.
در ادامه، پژوهشگران ایرانشناس انستیتو ماتناداران به معرفی فعالیتهای علمی و آثار منتشر شده و در دست تدوین خود پرداختند و پارهای از مساعدتهای ممکن از سوی متخصصان و نهادهای متولی نگهداری و ترمیم نسخ خطی در ایران را به ویژه در ترمیم جلدهای لاکی برخی آثار نفیس خطی موجود در ماتناداران برشمردند.
رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان به معرفی ظرفیتهای کتابخانه ملی ایران در برگزاری کارگاههای آموزشی حفظ و ترمیم نسخ خطی پرداخت و ابراز امیدواری کرد زمینه برگزاری چنین دورههایی برای پژوهشگران این مؤسسه فراهم شود.
رییس موزه ماتنادران دیجیتالی سازی آثار موجود در گنجینه نسخ خطی ماتناداران را یکی از پروژههای بسیار مهم این انستیتو دانست که با کمک یکی از خیّرین ارمنی ـ ایرانی مقیم ایالات متحده آمریکا در حال انجام است و تکمیل آن گامی مهم در حفظ و نگهداری و نیز در دسترس قرار دادن آثار نفیس موجود در این موزه برای محققان علاقهمند خواهد بود.
پس از پایان این نشست، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران همراه با رئیس انستیتو نسخ خطی مانتادارن از بخشهای مختلف این موزه بازدید کرد.
انتهای پیام/ص